Menu
Crumlin

The Glebe, Blackheath

residential

CLIENT
Private

LOCATION
Blackheath, London

SIZE
c. 1,250 s qft

STATUS
Planning

A small annex house is to be constructed at a junction between two listed properties. The new building seeks to provide hlaf of its living accommodation below ground and not to impose itself on the setting of neighbouring listed properties.

The design concept behind this house was to take the dimension of the stucco ground floor elements of the Victorian terrace buildings and work downwards from there. The main living spaces are at the entrance level on ground floor, opening up to the east to avail of the aspect and natural light.

The lower ground floor is provided with a large lightwell to provide natural light to the bedroom and study at this level. More daylight is brought down to this level through a toplit stairwell space.

The materials of the proposed house have been chosen to be robust, high quality materials which will complement the context. The overall impression is to try to achieve a relatively mute building with high quality finishes that will not compete with the existing buildings nearby.

 
cocacola cocacola cocacola Return to Top RETURN TO TOP